Direct contact: 06 5700 5900

Meer woonruimte nodig? Ontwerp jouw aanbouw in Laren

Laat uw nieuwe aanbouw binnen één maand door ons plaatsen. Vergroot je ruimte, verhoog je comfort!

Stel je aanbouw samen
Laren is een schilderachtig dorp in het Gooi, gelegen in de provincie Noord-Holland in Nederland. Dit charmante stadje staat bekend om zijn rijke geschiedenis, artistieke erfgoed en natuurlijke schoonheid. Als je van plan bent om Laren te bezoeken of zelfs te overwegen om er te wonen, hier is een overzicht van wat er te doen is, de bereikbaarheid, woonprojecten, nieuwe wijken en de groene omgeving.

Wat te doen in Laren:

Laren heeft veel te bieden voor zowel inwoners als bezoekers. Het dorp staat bekend om zijn levendige kunstscene en herbergt diverse kunstgalerijen en ateliers. Je kunt genieten van culturele activiteiten, zoals het Singer Laren museum, dat een indrukwekkende collectie schilderijen en beeldhouwwerken huisvest. Daarnaast worden er regelmatig kunsttentoonstellingen en muziekoptredens georganiseerd.

Winkelen in Laren is ook een plezierige ervaring, met talloze boetieks en winkels die unieke producten aanbieden. Bovendien kun je genieten van de uitstekende eetgelegenheden en cafés die verse en heerlijke gerechten serveren.

Laren is omgeven door prachtige natuur, en er zijn verschillende wandel- en fietspaden die je naar schilderachtige plekjes in de omgeving brengen. Het natuurgebied de Blaricummerheide en het bosgebied van de Lage Vuursche zijn slechts enkele voorbeelden van de groene oases in de buurt.

Bereikbaarheid:

Laren is goed bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Het ligt nabij de snelwegen A1 en A27, waardoor je snel toegang hebt tot andere steden in Nederland, zoals Amsterdam, Utrecht en Hilversum. Het dorp heeft ook een treinstation (Laren-Blaricum) op loopafstand van het centrum, waardoor reizen met de trein naar omliggende steden eenvoudig is.

Woonprojecten en nieuwe wijken:

Laren heeft diverse woonprojecten en nieuwbouwwijken die een verscheidenheid aan huisvestingsmogelijkheden bieden. Of je nu op zoek bent naar een karakteristieke villa, een modern appartement of een sfeervolle eengezinswoning, er zijn opties voor elke smaak en budget. Enkele populaire wijken zijn Laren-Zuid, Laren-Noord en de Schildersbuurt.

Groene omgeving:

Laren staat bekend om zijn groene omgeving en het behoud van natuurlijke schoonheid. Het dorp heeft talloze parken en groene zones waar je kunt genieten van de rust en sereniteit van de natuur. Het Goois Natuurreservaat biedt uitgestrekte bossen, heidevelden en meren die ideaal zijn voor wandelen, fietsen en vogels kijken.

Bovendien wordt er in Laren veel aandacht besteed aan het behoud van de natuur en duurzaamheid. Veel nieuwbouwprojecten integreren groene initiatieven en duurzame technologieën.

Kortom, Laren is een idyllisch dorp met een rijke cultuur, toegankelijkheid, diverse woonmogelijkheden en een overvloed aan groene ruimtes. Of je nu op zoek bent naar een dagje uit of overweegt om hier te gaan wonen, Laren biedt voor iedereen wat wils.

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je aanbouw samen

De vier stappen naar uw droom aanbouw

IMG_7899
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een aanbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de aanbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

over-opbouw-in-een-week
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de aanbouw zit volop in productie!

57244f78-0cea-4ef2-a757-a9b0b5302229
Stap 3

Fundering

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

defeaf63-4b29-4a53-8cc6-bc23433001b9
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen hetgeen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

7419804f-e177-4426-b54f-6f3fd07cc1c0

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

''De aanbouw past naadloos bij ons huis en heeft niet alleen de ruimte vergroot, maar ook een nieuw niveau van comfort toegevoegd. We zijn blij dat we voor Martijn en zijn team hebben gekozen en zouden hen zonder aarzeling aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar kwaliteit. Nogmaals bedankt voor het leveren van een resultaat waar we elke dag van genieten!''

Nijmegen
e15a4897-3816-4855-afbc-bae88beed3d2

“Tevreden”

''Hoewel de bouw niet geheel soepel is verlopen (start okt. 2020), is Martijn wel een oprecht persoon gebleken die ondanks geen winst te hebben kunnen maken op ons project, wel al het werk heeft afgemaakt en alles netjes naar tevredenheid heeft afgeleverd. Dat toont karakter. Zeker als je om je heen verhalen hoort van aannemers die met de noorderzon vertrekken. Wij zijn al met al erg tevreden met het resultaat!''

Den Haag
c626e06b-0878-4442-9de1-7c635d2661f3

“Echt top!”

''Martijn en zijn team hebben onlangs onze aanbouw gerealiseerd, en we zijn dolblij met het resultaat. Ze luisterde naar onze wensen en bracht ze tot leven. Het team werkte snel en efficiënt, en de aanbouw is nu het favoriete deel van ons huis!''

Amsterdam
3f379564-71c8-42dd-80a2-afff2c1cd39c

“Leveren vakmanschap van de bovenste balk!”

''Martijn en zijn team verdienen alle lof voor het leveren van een aanbouw die onze verwachtingen overtrof. Vanaf het eerste contact voelden we ons begrepen en gerespecteerd. Wat resulteerde in een aanbouw die niet alleen functioneel is, maar ook erg stijlvol. Het team werkte met een ongekende passie en precisie, en de communicatie was uitstekend. Wij zijn dolblij met het resultaat en raden Martijn en zijn team ten zeerste aan, aan iedereen die op zoek is naar een meester in zijn vak.''

Almere

Uw aanbouw in Laren

Is er een vergunning nodig voor een aanbouw?

Of je een vergunning nodig hebt voor een aanbouw aan je huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang van de aanbouw, de locatie, de bestemming van het gebouw, en de lokale bouwvoorschriften. In Nederland zijn er algemene richtlijnen voor bouwvergunningen, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke gemeente waarin je woont. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  1. Vergunningsvrij bouwen: In sommige gevallen kun je vergunningsvrij bouwen. Dit geldt meestal voor kleinere aanbouwen, zoals een dakkapel of een serre, die aan bepaalde eisen voldoen met betrekking tot afmetingen en locatie. Voor vergunningsvrij bouwen gelden specifieke regels, en het is verstandig om deze regels te controleren bij je lokale gemeente voordat je begint met de bouw.
  2. Vergunningplichtig: Voor grotere aanbouwen, zoals een uitbouw of een aanbouw aan de voorkant van het huis, is doorgaans een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) vereist. De gemeente zal je plannen beoordelen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en stedenbouwkundige regels.
  3. Monumenten en beschermde gebieden: Als je huis een monument is of zich in een beschermd stadsgezicht bevindt, kunnen er strengere regels gelden en kan het verkrijgen van een vergunning ingewikkelder zijn.
  4. Overige vergunningen: Afhankelijk van de aard van de aanbouw en de beoogde functie (bijvoorbeeld een woninguitbreiding of een bijgebouw), kunnen er nog andere vergunningen vereist zijn, zoals een omgevingsvergunning voor milieu, een sloopvergunning, of een vergunning voor het kappen van bomen.

Het is belangrijk om contact op te nemen met de afdeling Bouwzaken van je lokale gemeente voordat je begint met een aanbouwproject. Zij kunnen je specifieke informatie verstrekken over de regels en procedures die van toepassing zijn op jouw situatie. Het niet naleven van de vergunningsvoorschriften kan leiden tot juridische problemen en de verplichting om de aanbouw te verwijderen of aan te passen, dus het is verstandig om de juiste vergunningen aan te vragen en te verkrijgen voordat je begint met de bouw.