Direct contact: 06 5700 5900

Meer woonruimte nodig? Ontwerp jouw aanbouw in Den Haag

Laat uw nieuwe aanbouw binnen één maand door ons plaatsen. Vergroot je ruimte, verhoog je comfort!

Stel je aanbouw samen
De stad Den Haag blijft zich inzetten voor stedelijke ontwikkeling en het vergroten van de beschikbare ruimte. De stad heeft altijd prioriteit gegeven aan het creëren van extra ruimte en huisvesting om te voorzien in de behoeften van een groeiende bevolking. Als je geïnteresseerd bent in de meest recente stadsontwikkelingsplannen in Den Haag met als doel het uitbreiden van de beschikbare ruimte, stellen we je op de hoogte van enkele van de algemene initiatieven voor stadsontwikkeling die momenteel in Den Haag worden uitgevoerd

In Den Haag staat stedelijke ontwikkeling centraal, en de stad blijft zich inzetten voor het creëren van meer ruimte en het verbeteren van de levenskwaliteit van haar inwoners. Hier zijn enkele van de algemene stadsontwikkelingsinitiatieven die momenteel in Den Haag worden uitgevoerd:


Stadsuitbreiding: Den Haag heeft plannen voor stadsuitbreiding en vernieuwing, met als doel het bieden van meer woonruimte en het optimaliseren van de leefomgeving. Dit omvat de ontwikkeling van nieuwe woonwijken en de herontwikkeling van bestaande gebieden om tegemoet te komen aan de behoeften van de groeiende bevolking.


Herontwikkeling van het stadscentrum: Het stadscentrum van Den Haag ondergaat voortdurende verbeteringen om meer ruimte te bieden voor winkels, recreatie, evenementen en culturele activiteiten. Dit omvat projecten die gericht zijn op het herontwikkelen van historische gebouwen, het aanleggen van groene zones en de uitbreiding van de binnenstad.


Duurzaamheid en groene initiatieven: Den Haag legt de nadruk op duurzame stadsontwikkeling en het behoud van groene ruimtes. Verschillende initiatieven zijn gericht op het behouden en vergroten van groene zones en parken, evenals programma's voor duurzame stadsplanning, zoals energiezuinige woningbouw en milieuvriendelijk openbaar vervoer.


Nieuwe woonwijken en woonprojecten: Op diverse locaties in Den Haag worden nieuwe woonwijken en woonprojecten ontwikkeld om te voorzien in de behoeften van de groeiende bevolking. Deze projecten variëren van hoogbouwappartementen tot ruim opgezette woonwijken.


Bereikbaarheid: Den Haag besteedt eveneens veel aandacht aan het verbeteren van de bereikbaarheid. Hierbij wordt gedacht aan uitbreidingen van het openbaar vervoersnetwerk, de aanleg van nieuwe wegen en fietspaden, en andere maatregelen om mobiliteit te bevorderen.


Den Haag blijft zich ontwikkelen en groeien, met als doel de stad aantrekkelijk te maken voor haar inwoners, bezoekers en investeerders. Voor de meest actuele informatie over de stadsontwikkelingsplannen en initiatieven om meer ruimte in Den Haag te creëren, is het raadzaam de website van de gemeente Den Haag te raadplegen of contact op te nemen met de gemeentelijke instanties.

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je aanbouw samen

De vier stappen naar uw droom aanbouw

IMG_7899
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een aanbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de aanbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

over-opbouw-in-een-week
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de aanbouw zit volop in productie!

57244f78-0cea-4ef2-a757-a9b0b5302229
Stap 3

Fundering

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

defeaf63-4b29-4a53-8cc6-bc23433001b9
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen hetgeen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

7419804f-e177-4426-b54f-6f3fd07cc1c0

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

''De aanbouw past naadloos bij ons huis en heeft niet alleen de ruimte vergroot, maar ook een nieuw niveau van comfort toegevoegd. We zijn blij dat we voor Martijn en zijn team hebben gekozen en zouden hen zonder aarzeling aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar kwaliteit. Nogmaals bedankt voor het leveren van een resultaat waar we elke dag van genieten!''

Nijmegen
e15a4897-3816-4855-afbc-bae88beed3d2

“Tevreden”

''Hoewel de bouw niet geheel soepel is verlopen (start okt. 2020), is Martijn wel een oprecht persoon gebleken die ondanks geen winst te hebben kunnen maken op ons project, wel al het werk heeft afgemaakt en alles netjes naar tevredenheid heeft afgeleverd. Dat toont karakter. Zeker als je om je heen verhalen hoort van aannemers die met de noorderzon vertrekken. Wij zijn al met al erg tevreden met het resultaat!''

Den Haag
c626e06b-0878-4442-9de1-7c635d2661f3

“Echt top!”

''Martijn en zijn team hebben onlangs onze aanbouw gerealiseerd, en we zijn dolblij met het resultaat. Ze luisterde naar onze wensen en bracht ze tot leven. Het team werkte snel en efficiënt, en de aanbouw is nu het favoriete deel van ons huis!''

Amsterdam
3f379564-71c8-42dd-80a2-afff2c1cd39c

“Leveren vakmanschap van de bovenste balk!”

''Martijn en zijn team verdienen alle lof voor het leveren van een aanbouw die onze verwachtingen overtrof. Vanaf het eerste contact voelden we ons begrepen en gerespecteerd. Wat resulteerde in een aanbouw die niet alleen functioneel is, maar ook erg stijlvol. Het team werkte met een ongekende passie en precisie, en de communicatie was uitstekend. Wij zijn dolblij met het resultaat en raden Martijn en zijn team ten zeerste aan, aan iedereen die op zoek is naar een meester in zijn vak.''

Almere

Uw aanbouw in Den Haag

Is er een vergunning nodig voor een aanbouw?

Of je een vergunning nodig hebt voor een aanbouw aan je huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang van de aanbouw, de locatie, de bestemming van het gebouw, en de lokale bouwvoorschriften. In Nederland zijn er algemene richtlijnen voor bouwvergunningen, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke gemeente waarin je woont. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

  1. Vergunningsvrij bouwen: In sommige gevallen kun je vergunningsvrij bouwen. Dit geldt meestal voor kleinere aanbouwen, zoals een dakkapel of een serre, die aan bepaalde eisen voldoen met betrekking tot afmetingen en locatie. Voor vergunningsvrij bouwen gelden specifieke regels, en het is verstandig om deze regels te controleren bij je lokale gemeente voordat je begint met de bouw.
  2. Vergunningplichtig: Voor grotere aanbouwen, zoals een uitbouw of een aanbouw aan de voorkant van het huis, is doorgaans een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) vereist. De gemeente zal je plannen beoordelen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en stedenbouwkundige regels.
  3. Monumenten en beschermde gebieden: Als je huis een monument is of zich in een beschermd stadsgezicht bevindt, kunnen er strengere regels gelden en kan het verkrijgen van een vergunning ingewikkelder zijn.
  4. Overige vergunningen: Afhankelijk van de aard van de aanbouw en de beoogde functie (bijvoorbeeld een woninguitbreiding of een bijgebouw), kunnen er nog andere vergunningen vereist zijn, zoals een omgevingsvergunning voor milieu, een sloopvergunning, of een vergunning voor het kappen van bomen.

Het is belangrijk om contact op te nemen met de afdeling Bouwzaken van je lokale gemeente voordat je begint met een aanbouwproject. Zij kunnen je specifieke informatie verstrekken over de regels en procedures die van toepassing zijn op jouw situatie. Het niet naleven van de vergunningsvoorschriften kan leiden tot juridische problemen en de verplichting om de aanbouw te verwijderen of aan te passen, dus het is verstandig om de juiste vergunningen aan te vragen en te verkrijgen voordat je begint met de bouw.