Direct contact: 06 5700 5900

Meer woonruimte nodig? Ontwerp jouw aanbouw in Amersfoort

Laat uw nieuwe aanbouw binnen één maand door ons plaatsen. Vergroot je ruimte, verhoog je comfort!

Stel je aanbouw samen
Amersfoort, een historische stad met een eigentijdse flair, nodigt bezoekers en bewoners uit om te genieten van een rijke mix van cultuur, recreatie en groen. Hier zijn enkele hoogtepunten die Amersfoort tot een bijzondere plek maken.

Wat te doen:
Amersfoort is doordrenkt van geschiedenis, en dat merk je bij een wandeling door het sfeervolle centrum. De middeleeuwse binnenstad met zijn karakteristieke grachten, monumentale panden en gezellige pleinen is een ware trekpleister. Breng een bezoek aan de iconische Koppelpoort, geniet van kunst in het Mondriaanhuis of ontspan in de prachtige stadsparken. Voor cultuurliefhebbers biedt Theater De Flint een gevarieerd programma, en de vele restaurants en cafés zorgen voor een bruisende culinaire scene.


Nieuwe wijken en woonprojecten:

Amersfoort groeit gestaag, en nieuwe wijken en woonprojecten dragen bij aan de diversiteit van de stad. De wijk Vathorst is een levendig voorbeeld, waar modern wonen samengaat met groene ruimtes en moderne voorzieningen. Woonprojecten zoals "De Nieuwe Stad" in het voormalige Prodentfabriek-gebied brengen een eigentijdse vibe met creatieve bedrijven, winkels en woningen.


Bereikbaarheid:

Amersfoort ligt centraal in Nederland, waardoor het een uitstekende bereikbaarheid heeft. Het treinstation verbindt de stad met steden als Amsterdam, Utrecht en Zwolle. De snelwegen A1 en A28 zorgen voor vlotte autoverbindingen. Fietsers waarderen het uitgebreide netwerk van fietspaden, waardoor je gemakkelijk de stad en omliggende natuur kunt verkennen.


Vergroening:

Amersfoort koestert zijn groene karakter met talloze parken en groenvoorzieningen. Het Griftpark biedt een oase van rust in het hart van de stad, terwijl het natuurgebied Soesterduinen een prachtige plek is voor natuurliefhebbers. De stad zet zich in voor vergroening met initiatieven zoals het planten van bomen en het bevorderen van duurzame mobiliteit, waardoor Amersfoort een groene en leefbare omgeving blijft.


Kortom, Amersfoort combineert historische charme met moderne voorzieningen en een groene levensstijl. Of je nu geniet van culturele ontdekkingen, actief buitenleven of gewoon ontspannen in een gezellig café, Amersfoort heeft voor ieder wat wils.

Ook in één week een extra verdieping op jouw woning?

Vul de configurator in en vraag een offerte aan.

Stel je aanbouw samen

De vier stappen naar uw droom aanbouw

IMG_7899
Stap 1

Voorbereiding

We zijn eruit! Jij een aanbouw met de kwaliteit die het verdient en conform nieuw bouwbesluit, wij weer een leuke opdracht. Wat gaat er na akkoord gebeuren?
Met onze slimme software kunnen we ieder aspect van een gebouw uittekenen en elke bestaande bouwtekening omzetten naar de gewenste onderdelen die we in onze werkplaats zover mogelijk voorbereiden. Zo kunnen we op de bouwlocatie de aanbouw heel snel realiseren en is er minder bouwafval.

over-opbouw-in-een-week
Stap 2

Aan de slag

Als alles besteld is dan is er automatisch ook een plek gereserveerd in de fabriek en dus uitzicht op een verwachte leverdatum. Het gaat nu echt beginnen, de aanbouw zit volop in productie!

57244f78-0cea-4ef2-a757-a9b0b5302229
Stap 3

Fundering

We schreven het al eerder, maar nu gaat het ook echt voor jou/jullie beginnen. Na alle voorbereidingen achter de schermen komen we nu echt op de locatie.

defeaf63-4b29-4a53-8cc6-bc23433001b9
Stap 4

Casco opleveren

U betaalt alleen hetgeen wat u wenst. Bent of kent u iemand die zelf “handig” is? Waarom meer betalen dan nodig.

Wat zeggen onze klanten

7419804f-e177-4426-b54f-6f3fd07cc1c0

“Dolgelukkig met het eindresultaat”

''De aanbouw past naadloos bij ons huis en heeft niet alleen de ruimte vergroot, maar ook een nieuw niveau van comfort toegevoegd. We zijn blij dat we voor Martijn en zijn team hebben gekozen en zouden hen zonder aarzeling aanbevelen aan iedereen die op zoek is naar kwaliteit. Nogmaals bedankt voor het leveren van een resultaat waar we elke dag van genieten!''

Nijmegen
e15a4897-3816-4855-afbc-bae88beed3d2

“Tevreden”

''Hoewel de bouw niet geheel soepel is verlopen (start okt. 2020), is Martijn wel een oprecht persoon gebleken die ondanks geen winst te hebben kunnen maken op ons project, wel al het werk heeft afgemaakt en alles netjes naar tevredenheid heeft afgeleverd. Dat toont karakter. Zeker als je om je heen verhalen hoort van aannemers die met de noorderzon vertrekken. Wij zijn al met al erg tevreden met het resultaat!''

Den Haag
c626e06b-0878-4442-9de1-7c635d2661f3

“Echt top!”

''Martijn en zijn team hebben onlangs onze aanbouw gerealiseerd, en we zijn dolblij met het resultaat. Ze luisterde naar onze wensen en bracht ze tot leven. Het team werkte snel en efficiënt, en de aanbouw is nu het favoriete deel van ons huis!''

Amsterdam
3f379564-71c8-42dd-80a2-afff2c1cd39c

“Leveren vakmanschap van de bovenste balk!”

''Martijn en zijn team verdienen alle lof voor het leveren van een aanbouw die onze verwachtingen overtrof. Vanaf het eerste contact voelden we ons begrepen en gerespecteerd. Wat resulteerde in een aanbouw die niet alleen functioneel is, maar ook erg stijlvol. Het team werkte met een ongekende passie en precisie, en de communicatie was uitstekend. Wij zijn dolblij met het resultaat en raden Martijn en zijn team ten zeerste aan, aan iedereen die op zoek is naar een meester in zijn vak.''

Almere

Uw aanbouw in Amersfoort

Is er een vergunning nodig voor een aanbouw?

Of je een vergunning nodig hebt voor een aanbouw aan je huis hangt af van verschillende factoren, waaronder de omvang van de aanbouw, de locatie, de bestemming van het gebouw, en de lokale bouwvoorschriften. In Nederland zijn er algemene richtlijnen voor bouwvergunningen, maar deze kunnen variëren afhankelijk van de specifieke gemeente waarin je woont. Hier zijn enkele algemene richtlijnen:

Vergunningsvrij bouwen: In sommige gevallen kun je vergunningsvrij bouwen. Dit geldt meestal voor kleinere aanbouwen, zoals een dakkapel of een serre, die aan bepaalde eisen voldoen met betrekking tot afmetingen en locatie. Voor vergunningsvrij bouwen gelden specifieke regels, en het is verstandig om deze regels te controleren bij je lokale gemeente voordat je begint met de bouw.

Vergunningplichtig: Voor grotere aanbouwen, zoals een uitbouw of een aanbouw aan de voorkant van het huis, is doorgaans een omgevingsvergunning (voorheen bouwvergunning) vereist. De gemeente zal je plannen beoordelen om ervoor te zorgen dat ze voldoen aan de geldende bouwvoorschriften en stedenbouwkundige regels.

Monumenten en beschermde gebieden: Als je huis een monument is of zich in een beschermd stadsgezicht bevindt, kunnen er strengere regels gelden en kan het verkrijgen van een vergunning ingewikkelder zijn.

Overige vergunningen: Afhankelijk van de aard van de aanbouw en de beoogde functie (bijvoorbeeld een woninguitbreiding of een bijgebouw), kunnen er nog andere vergunningen vereist zijn, zoals een omgevingsvergunning voor milieu, een sloopvergunning, of een vergunning voor het kappen van bomen.

Het is belangrijk om contact op te nemen met de afdeling Bouwzaken van je lokale gemeente voordat je begint met een aanbouwproject. Zij kunnen je specifieke informatie verstrekken over de regels en procedures die van toepassing zijn op jouw situatie. Het niet naleven van de vergunningsvoorschriften kan leiden tot juridische problemen en de verplichting om de aanbouw te verwijderen of aan te passen, dus het is verstandig om de juiste vergunningen aan te vragen en te verkrijgen voordat je begint met de bouw.